Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης στο 1st Athens Intelligent Security Hub

 

 

Στο 1st Athens intelligent security hub της AA Alarm, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, στις 27 Ιανουαρίου συμμετείχε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης.

Τα θέματα που ανέπτυξαν οι ομιλητές της ημερίδας, αφορούσαν τις αναδυόμενες τάσεις και ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία συστημάτων ασφαλείας, με ολοκληρωμένες προτάσεις σε όλους τους τομείς εφαρμογής πράσινης και έξυπνης λύσης για πόλεις, κτήρια, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, λιμάνια, περιβάλλον, εκπαίδευση, εμπόριο, πολιτική προστασία, φυσικές καταστροφές, διαδίκτυο κ.α.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν εκτενώς σε ζητήματα πρόληψης, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και καινοτόμες λύσεις τεχνολογίας για τον έγκαιρο εντοπισμό, την άμεση ειδοποίηση και κυρίως την αυτόματη αποτροπή συμβάντων.

Στο πάνελ όπου συζητήθηκαν οι αναδυόμενες τάσεις στις λύσεις ασφάλειας με τεχνολογία, η οποία βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα, σχεδιάζοντας ένα βιώσιμο μέλλον, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Κρητικός, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο.

«Ο Δήμος μας έχει ένα πρωτοπόρο και σύγχρονο σύστημα για την πρόληψη και τη σωτηρία των δασών μας. Με αυτό το σύστημα που έχει εγκαταστήσει από το 2017 και έχει διακριθεί και το οποίο αναβάθμισε πρόσφατα, κατάφερε να αποτρέψει την εκδήλωση περίπου 20 πυρκαγιών την περσινή αντιπυρική περίοδο, σε συνεργασία πάντα με την πυροσβεστική. Η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιεί καθημερινά τις πληροφορίες και ενεργοποιεί και προστατεύει νυχθημερόν με τον καλύτερο τρόπο το δασικό μας πλούτο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Συντήρησης Πόλης & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Βασίλης Κρητικός.

Το καινοτόμο σύστημα πυρανίχνευσης “ΑΝΑΝΙΑΣ” με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης που ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της λύσης πυρανίχνευσης ΑΝΑΝΙΑΣ που έχει εγκατασταθεί στον Δήμο είναι η τοποθέτηση θερμογραφικών καμερών με ραδιομετρία και οπτικών καμερών με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Αrtificial Ιntelligence), που διασφαλίζουν την αξιοπιστία του συστήματος, η ενεργειακή του αυτονομία με νέας γενιάς φωτοβολταϊκά.

Το panel των ομιλητών αποτελούταν από Δημάρχους της Αττικής καθώς και επιστημονικούς συνεργάτες Πανεπιστημίων, ειδικούς σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Γιάννης Κωνσταντάτος
Βασίλης Κρητικός

Παρακολουθήστε απόσπασμα από την εκδήλωση: https://youtu.be/boBHjC6x9-8?feature=shared&t=14910


Δεν υπάρχουν σχόλια: