Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη στο Vimaonline.gr



Λειτουργούν υπό την αιγίδα του 13 σωματεία με 4.000 αθλούμενους και υπηρεσίες μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες με συμμετοχή 3.500 ατόμων. Επιπλέον, 500 οικογένειες του Δήμου Ελληνικού ασχολήθηκαν με τα προγράμματα του Οργανισμού.

Ο Σεπτέμβρης θεωρείται μήνας ανασυγκρότησης και ετοιμότητας και ο ερχομός του σημαίνει καινούρια σχολική χρόνια καθώς και καινούριες υποχρεώσεις. Εκτός από τα σχολεία όμως νέο ξεκίνημα κάνουν και πολλές οργανώσεις, κυρίως αυτές που σχετίζονται με τα παιδιά. Γεμάτη
ενέργεια και ζωντάνια ξεκινά η χρονιά 2010-2011 για τον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αργυρούπολης (Ο.Ν.Α.Δ.Α). Πιο συγκεκριμένα, ο Ο.Ν.Α.Δ.Α άρχισε να παίρνει σχήμα και μορφή τα τελευταία περίπου 4 χρόνια με την καθοδήγηση και την βοήθεια του προέδρου του οργανισμού, Βασίλη Κρητικού.

Φρόντισε να δημιουργηθεί ιστότοπος στο ιντερνετ με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οργανισμό έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά στον πολίτη με σύγχρονους και άμεσους τρόπους και να του λύνουν όποια απορία ενδέχεται να έχει.
Την χρονιά που μας πέρασε διοργάνωσε στον Δήμο Αργυρούπολης Ποδηλατικό Γύρο και τον κατέστησε ως θεσμό της περιοχής μας ζητώντας από όλους να βάλουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας.
Το 2009 και το 2010 κατάφερε με την βοήθεια όλου του Συλλόγου να υλοποιήσει το Φεστιβάλ Γυμναστικής με συμμετοχή 25 Δήμων.
Επιπλέον με μελετημένες κινήσεις και σωστούς χειρισμούς τακτοποίησε όποιες εκκρεμότητες είχε ο Οργανισμός, και χωρίς να μπει σε διαδικασίες δανεισμού με την βοήθεια του Δημάρχου και της Διοίκησης εξασφάλισε 882.000 ευρώ τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την τοποθέτηση ταρτάν στίβου και ηλεκτροφωτισμού.

Αναμφισβήτητα η συμβολή του Προέδρου υπήρξε σημαντική για την ανοδική πορεία του Οργανισμού και είναι βέβαιο πως ο κ. Κρητικός έχει να δώσει ακόμα περισσότερα στον τομέα του αθλητισμού της Αργυρούπολης στο προσεχές μέλλον. Όμως δεν αρκεί μια σωστή καθοδήγηση για την επιτυχία, χρειάζεται και δουλειά και εφόδια τα οποία όπως φαίνεται ο Οργανισμός τα διαθέτει. Ο Ο.Ν.Α.Δ.Α λειτουργεί 23 αθλητικές εγκαταστάσεις με ετήσιο προϋπολογισμό της τάξεως του 1.500.000 ευρώ. Λειτουργούν υπό την αιγίδα του 13 σωματεία με 4.000 αθλούμενους και υπηρεσίες μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες με συμμετοχή 3.500 ατόμων. Επιπλέον, 500 οικογένειες του Δήμου Ελληνικού ασχολήθηκαν με τα προγράμματα του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα, οι Δημοτικές Εγκαταστάσεις του Οργανισμού περιλαμβάνουν: γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, στίβο 400 μέτρων, δημοτικό κολυμβητήριο, αίθουσες μυϊκής ενδυνάμωσης και συναντήσεων και κιόσκι αναμονής και ψυχαγωγίας.
Στο δυναμικό του Ο.Ν.Α.Δ.Α συμπεριλαμβάνεται και το Σπίτι της Γυμναστικής το οποίο βρίσκεται στην οδό Αθ. Διάκου και Τριπόλεως στην Αργυρούπολη. Το συγκεκριμένο οίκημα διαθέτει αίθουσα ενόργανης γυμναστικής πλήρως εξοπλισμένη, αίθουσα ρυθμικής γυμναστικής με ειδικό ταπί, αίθουσα μπαλέτου με ξύλινο πάτωμα και καθρέφτες, αίθουσα τζούντο με ειδικό ταπί και γραφεία όπου στεγάζονται σύλλογοι της πόλης και ένα τμήμα της Γραμματείας του Ο.Ν.Α.Δ.Α
Επιπλέον, στον Ο.Ν.Α.Δ.Α θα βρούμε διάφορα προγράμματα ανάλογα με τις προτιμήσεις και την ηλικία του καθενός. Ξεκινάμε με το πρόγραμμα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ένα πρόγραμμα που μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής φέρνει τα παιδιά αυτής της ηλικίας κοντά στον αθλητισμό. Ακολουθούν προγράμματα για την σχολική ηλικία, όπως στίβος, ενόργανη, ρυθμική, τζούντο και πολλά άλλα καθώς επίσης και προγράμματα για ενήλικες όπως χορός, αεροβική γυμναστική, γιόγκα και κολύμβηση.

Όμως ο Αθλητικός Οργανισμός δεν σταματάει εδώ, αλλά μεριμνεί και για την τρίτη ηλικία φτιάχνοντας πρόγραμμα γυμναστικής και διδασκαλίας παραδοσιακών χορών σε όλα τα Κ.Α.Π.Η. της πόλης μας.
Ακόμα διαθέτει καλοκαιρινή κατασκήνωση για τους μικρούς μας αθλητές. Παρόλα αυτά όμως ο Ο.Ν.Α.Δ.Α επειδή δεν λειτουργεί ως μια απρόσωπη οργάνωση αθλητισμού αλλά ενδιαφέρεται πραγματικά για τα παιδιά και την άθληση, ασκεί προαθλητικό έλεγχο σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε κάποιο πρόγραμμα για να είναι εξακριβωμένο ότι εκτός από την απαιτουμένη ενέργεια και θέληση να αθληθούν έχουν και την κατάλληλη σωματική υγεία που χρειάζεται.

Έδωσαν έμφαση
στην νεολαία του Δήμου της Αργυρούπολης που είναι και το μέλλον της πόλης και τον Φεβρουάριο του 2008 έγινε η μετονομασία του Α.Ο.Δ.Α σε Ο.Ν.Α.Δ.Α. Δημιούργησαν σε ανεκμετάλλευτους χώρους νέα γραφεία για την ενοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών και συγκρότησαν αυτοδύναμη ομάδα συντήρησης. Έγιναν επισκευές στο κλειστό γυμναστήριο καθώς και κατασκευές νέων αιθουσών στα ήδη υπάρχοντα κτίρια και δημιουργήθηκε νέο γήπεδο μίνι τένις. Επιπλέον εξοπλίστηκε με σύγχρονα μηχανήματα το ιατρείο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και επιχορηγήθηκαν όλα τα σωματεία της Αργυρούπολης.

Οι δημότες της Αργυρούπολης χάρις τον ΟΝΑΔΑ απολαμβάνουν αθλητικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες που θα απολαμβάνουν και οι κάτοικοι του Ελληνικού πλέον με την επερχόμενη συννένωση του "Καλλικράτη".

http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=5&artid=351

Δεν υπάρχουν σχόλια: