Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Στον τελικό τα Κορίτσια της Αργυρούπολης! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Οι αθλήτριες του ΑΝΟ Αργυρούπολης της συγχρονισμένης κολύμβησης Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη μιλάνε στην κάμερα του Aquaticsnews.com για την απόδοση τους στον τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου!
Μπράβο στα κορίτσια που εκπροσώπησαν την Ελλάδα επάξια και πέρασαν στον τελικό. 
Οι ευχές όλων μας να γίνουν και Ολυμπιονίκες μπορούν και το αξίζουν. 
Κόποι χρόνων!!!!!!! οταν υπάρχει στόχος δικαιώνονται.
Να αφυπνίσουμε την Δημοτική Αρχή να σταθεί κοντά και να στηρίξει υλικά και ηθικά τους τέσσερις αθλητές μαζί με τον Ανδρέα Βαζαίο που έκανε πανελλήνιο ρεκόρ και ήταν ο ποιο μικρός αθλητής της Ελληνικής αποστολής και τον Παναγιώτη Σαμιλίδη που έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Αναλυτικά

Οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη συγκέντρωσαν σήμερα 88.840 βαθμους στο ελεύθερο πρόγραμμα του προκριματικου στο ντουέτο της συχρονισμένης κολύμβησης, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Χθες το ελληνικό ντουέτο είχε συγκεντρώσει 89.200 στο τεχνικό πρόγραμμα και έτσι με 178.040 βαθμούς στο συνολο προκρίθηκε στον τελικό ως όγδοες. Πρώτες
πέρασαν οι Ρωσίδες Ναταλία Ιστσένκο/Σβετλάνα Ρομάσινα με συνολική συγκομιδή 196.800 βαθμούς. Ο τελικός θα διεξαχθεί αύριο (17:00).
Αναλυτικά τα δώδεκα ζευγάρια του τελικού:
1. Ιστσένκο/Ρομάσινα (Ρωσία) 196.800
2. Χουάνγκ/Λιού (Κίνα) 192.810
3. Καρμπονέλ/Φουέντες (Ισπανία) 192.590
4. Μπουντρό/Μαρκότ (Καναδάς) 189.250
5. Ινούι/Κομπαγιάσι (Ιαπωνία) 186.400
6. Ιούσκο/Σιντορένκο (Ουκρανία) 184.340
7. Λάπι/Περουπάτο (Ιταλία) 181.440
8. ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ/ΣΟΛΩΜΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ) 178.040
9. Φεντερίτσι/Ράνταλ (Μ. Βρετανία) 176.890
10. Κίλμαν/Κορόλεβα (ΗΠΑ) 176.170
11. Λαμπρουσέ/Βίλχεμ (Γαλλία) 176.040
12. Παρκ Χιουνχα/Παρκ Χιουνσουν (Νότια Κορέα) 174.160
Οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη «σφράγισαν» την πρόκρισή τους στον αυριανό (17:00 ώρα Ελλάδας) τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης, καθώς διατήρησαν την όγδοη θέση που είχαν από χθες και μετά το ελεύθερο πρόγραμμα του προκριματικού. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες δεν ήταν ικανοποιημένες από τη σημερινή βαθμολογία των κριτών (88.840) κι αυτό φάνηκε στα πρόσωπά τους αμέσως μετά την ανακοίνωσή της. Όμως, το σημαντικό είναι ότι θα μπουν στο τελικό με «προίκα» το καλό τους αποτέλεσμα στο τεχνικό πρόγραμμα (89.200) και με πολλές πιθανότητες να κρατήσουν την όγδοη θέση και στην τελική κατάταξη του αγωνίσματος.
«Όντως δεν είμαστε πολύ ικανοποιημένες από τη βαθμολογία, περιμέναμε αρκετά παραπάνω», επιβεβαίωσε την αρχική εντύπωση η Σολωμού. «Ακόμη η προπονήτρια δεν μας έχει πει όλες τις λεπτομέρειες, σε γενικές γραμμές όμως είναι ευχαριστημένη. Εντόπισε κάποια λαθάκια τα οποία θα διορθώσουμε αύριο», συμπλήρωσε η 21χρονη κολυμβήτρια (ή χορεύτρια, όπως το πάρει κανείς...) και τόνισε στη συνέχεια ότι «... είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την όγδοη θέση, αυτός ήταν ο στόχος μας, και θέλαμε να μπούμε απ΄αυτή τη θέση και με άλλη ψυχολογία στον τελικό. Είμαστε ευχαριστημένες από την εμφάνισή μας. Είναι λογικό να γίνονται κάποια λαθάκια, γιατί βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχει πολύ κοινό και άγχος, αλλά γι΄αυτό υπάρχει αύριο ο τελικός, για να τα διορθώσουμε».
Η 18χρονη Ευαγγελία Πλατανιώτη, από τις νεότερες αθλήτριες της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, μίλησε για την εμπειρία της παρθενικής Ολυμπιακής συμμετοχής της: «Είναι πολύ όμορφη εμπειρία να βρίσκεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που κάθε αθλητής ονειρεύεται να ζήσει. Έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά πάρα πολύ σκληρά για να πάρουμε την πρόκριση και χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ και που έχουμε πάει τόσο καλά ως τώρα».

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: NΕΤ, ΑΠΕ
  • Ρεπορτάζ:
  • Επιμέλεια: Δημήτρης Γιαχανατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: